< > elisabeth in wonderland

Friday, November 03, 2006

Legalisering av hasj.


Unge Venstre vil gå inn for å legalisere hasj. Det er jeg sterkt imot.

I det tilfellet at de får kravet deres gjennom: Hvor skal de liksom selge rusmiddelet? På Rema og Rimi? På kiosker? ”En snickers og 10 g hasj, takk.” På vinmonopolet? Eller skal de sette opp egne hasj stand, og hvor mye skal de ta for kiloet? Følger de prisene på svarte markedet? Ville ikke det vært litt selvmotsigende? Inngår moms? Kommer de til å opprette et hasj departement?

De påstår at færre vil røyke hasj dersom det er lovlig, det er tvilsomt. Det vil være større tilgang og moralen senkes. Flere kommer til å deale på gata og flere mindreårige får tak i det. Eller skal det liksom være et tilbud til de under atten òg? Det ville bare vært helt latterlig, der går forslaget over fra å være patetisk til å være downright offensive. Mindreårige får ikke kjøpe røyk eller alkohol, men vær så god, røyk litt hasj. Bli avhengig og kast bort livet ditt. Mindreårige er akkurat det, mindreårig, for lite erfaring/intelligens/fokus til å forstå konsekvenser.

Vil du absolutt røyke hasj får du flytte til en plass hvor det er lovlig, ikke prøv å få det legalt her.

Jeg forstår ikke hvordan noen kan begynne med narkotika. Det er helt ulogisk. Kanskje det er litt lokkende, man entrer en ny verden og glemmer alle bekymringer, men er det virkelig verdt konsekvensene?

De samme bekymringene er jo der når du kommer ut av rusen, pluss muligens flere. Så ruser man seg igjen for å unngå de problemene og det er en evig ond sirkel.

For de som har sett Trainspotting, hvor ondt inni beinmargen får man ikke når man ser den lille babyen som har vært død og det tar noen dager før det ble oppdaget fordi at moren og de rundt henne hadde vært i en annen verden?

Og i Requiem for a Dream vises også de mørke sidene til mennesker på avveie, hva de gjør for å få tak i mer penger så de kan ruse seg.

Dine handlinger og avgjørelser går aldri utover bare deg selv, du har et nettverk rundt deg av familie og venner som bryr seg om deg. Fortjener ikke de noe bedre? Det er egoistisk å bruke narkotika, for ikke snakke om at det er dumt og i tillegg ulovlig.

5 Comments:

Blogger irene said...

You GO girl!!!! Speak up!
Godt å lese om mennesker som tar et standpunkt her i livet:) Takk!
Du er fantastisk!
Og takk for forbønn! Det kommer det ALLTID noe godt ut av!
Gla i deg
*smask*
Irene

2:12 AM  
Blogger Mari Lise said...

heh nææ trur ikkje tingen e at di ska ha egne utsalg, at d blir legalisert vil jo ikke automatisk sei at det skal selges, d e jo bære at d blir avkriminalisert. Å vest du ser på nederland så gikk jo bruken først litt opp når det blei legalisert, førr så å synk etter den lille toppen, så nu e d mindre enn før di legaliserte d=) det som e ulovlig e kanskje ikke lengre så spennanes;)
Aye aye, å ellers så veit æ piande ikkje ka æ ska skriv i bloggen min:S når drar du t australia?

3:25 PM  
Blogger ella said...

men mari, e det lov å selg ting uten nåkka statlig oversikt? koffør e det liksom ulovlig å selg heimbrent og stuff? d e bære ikkje logisk!

7:12 PM  
Blogger marenioslo said...

eni me dæ ellie!

1:03 AM  
Blogger Unknown said...

det e samme stæsjhe som med prostitusjon...
for dåkker som bor i hovedstaden; korshen SER den egentlig ut nu??
det tar helt av, og dersom man ikke har noe GRUNNBESTEMMELSA som man står på, så har man plutseli ikke noe igjen... for gir man etter på noen ting som bare e helt dust å gi etter på, så kommer man garantert til å flytte dem grensen...
og vi kommer til å få et lovløst samfunn!!!

hon är ju så vacker.
hur bra om helst!!
hur vakcer som helst...
http://www.datestar.se/star.php?id=527137

11:30 AM  

Post a Comment

<< Home